Nyhet

Lunch blir humorserie på TV2

By 12 august, 2022 No Comments

Lunch får en «sykt travel» høst med Børge Lunds første bok på engelsk, «Business in Norway», førpremieren på TV-serien «Lunch», og lansering av årets Lunch-bok: «Endringsglede». 

I samarbeid med Tv2 har Lunch og produksjonsselskapet The Oslo Company spilt inn hele 20 episoder som skal sendes på TV2 og TV2 Play i høst. Serien er live action og handler om hverdagen på et helt vanlig norsk kontor.

– Det å overføre karakterene fra tegneserie til skjerm har vært en krevende og spennende prosess. Med erfarne manusforfattere på laget har vi dykket dypt i stripearkivet og hentet fram gjenkjennelige og morsomme kontorsituasjoner. Nå er jeg veldig spent på mottagelsen, sier Børge Lund. 

Kjell regnes av mange som det komiske midtpunktet i Lunch, men Lund avslører at Kjell kanskje må dele mer på oppmerksomheten enn han er vant til. 

– Det blir nok Kjell, så ingen grunn til bekymring. Men Bodil, Vanessa, den fremadstormende Birger, Nico, Linn, småbarnsfaren Kalle og alle de andre får nesten like mye skjermtid. Sammen utgjør de et landskap med større innsats enn resultater. 

 

Aktuelle episoder 

Gjennom 15 år har Lund produsert over 3500 tegneseriestriper med gullkorn fra arbeidslivet. Han innrømmer at veien fra tegnebordet til skjerm ikke skjedde på et blunk. 

– Jeg hadde kanskje mye av Bodils skeptiske personlighet i meg i startfasen av prosjektet, men produksjonsselskapet var tålmodige og hadde stor tro på at vi skulle få det til. Nå er vi i mål og veldig snart blir det Norgespremiere her i Stavanger, sier han. 

– Vi gleder oss til å lansere humorsatsingen «Lunch», på TV2 skal alle finne historier som treffer dem, og som er tett på folks hverdag. Humor er et fantastisk verktøy for å gjøre nettopp dette, og det vil komme masse mer humor på TV 2 i tiden som kommer, forteller programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2. 

I en av de første episodene til den nye Lunch-serien glemmer sjefen verdiene til bedriften, selv etter å ha arrangert en tredagers workshop rundt tematikken. 

– Det er nok ikke alle som husker bedriftens verdier på stående fot. Spesielt ikke hvis man nettopp har byttet jobb. Eller kanskje bedriften har byttet toppleder? Da kan det fort skje endringer hvis man ikke følger nøye med. 

– Hva er Lunch sine verdier? 

– De er i konstant endring, sier han og ler. 

 

«Your guide to working with Norwegians» 

Børge Lund kommer også med to nye bøker denne høsten: Den første internasjonale utgivelsen «Business in Norway” og «Endringsglede», med en svært lite endringsmotivert Bodil på forsiden. Begge bøkene kommer i salg under ONS, og Lund vil være tilgjengelig for signering på utstillingen. 

– Lunch er allerede oversatt til fem språk, men behovet for en egen engelsk bok har vært etterspurt i veldig lang tid. Lunch-gjengen på skjermen kunne faktisk trengt den boken selv i en episode, sier Lund. 

De får nemlig internasjonalt besøk på kontoret, hvor Nico og Vanessa kjemper om samme ressurs: Den kule praktikanten Tim fra Canada. 

– Brunost, ølpriser og dårlig engelsk er tre gjeldene stikkord for å si det slik, forteller han. 

 

Velkommen til førpremiere på «Lunch» humorserie på TV i Stavanger under ONS. 

TV-bokbad og førpremiere med Børge Lund 

Sted: Strandkaien, Vågen – Houston paviljongen 

Tid: Mandag 29. august kl. 2000 

Gratis og åpent for alle 

Allerede fra 29. august kan du se de første episodene av humorserien på TV2 Play.