Nyhet

Løsningen på årets påskekrim!

By 14 april, 2022 No Comments

– Jeg er enig i at denne var tricky, men det skal også en god krim være. Det holder ikke å utelukkende lete etter detaljer i tegningene, sier Børge Lund. 

– Nico er den skyldige, den sniken. Han har tatt flaska og gjemt den i vedskjulet, forklarer Lund.

– Hvordan kan vi vite det? 

– Nico har både anledning og motiv. Han er den eneste som er borte når de andre skal sette seg til bords. I tillegg har han fått noen merkelig sotflekker i ansiktet.

– Fra hvor?

– Fra peisen, selvsagt.

– Peisen? Er det en smart plass å gjemme en flaske vin?

– Ja. I hvertfall så lenge ingen fyrer i den. Så hva skjer når Kjell ønsker å fyre? Nico få kontrollert panikk, og påtar seg oppgaven med å hente ved. Noe han egentlig ikke trenger å gjøre. Det er jo ved i peisen. Han flytter altså vinflaska fra peisen og ut i skjulet. Vi vet han har vært ute på grunn av snøen i håret, men vi kan også se på den tomme vedkurven at han ikke har hentet ved. Nico lyver. Og den som lyver, den stjeler. Det er i hvert fall elementært.

– Du nevnte at det var mulig å få bonuspoeng? 

– Det stemmer, for det finnes en klassisk bonuskleptoman her. Bodil har stjålet to nips fra peishylla: et stripete glass og en påskekylling. Men i hennes tilfelle snakker vi om et samlet beløp på under 50 kroner. Det er verken en stor sum eller en alvorlig forbrytelse, bare en usedvanlig uhøflig å gjøre som gjest, avslutter Lund.

ABONNER PÅ LUNCH