Nyhet

Kjell har havnet i Luksusfellen!

By 14 april, 2020 No Comments

KjellTech har av grunner utenfor selskapets egen kontroll hatt en stormfull start på 2020, med innfløkte situasjoner og dilemmaer på løpende bånd. Det er på høy tid å be om hjelp, og nå har forbrukerøkonomen Hallgeir Kvadsheim kommet til unnsetning.

Dilemma 1:

På grunn av coronafrykt står nå en million spiselige kredittkort med logo på (skal brukes som kjeks til kanapeer for en investorkonferanse på Lillehammer), handlet via vår partner i Wuhan, lagret i containere i en glodvarm karantenesone i Dubai. Problemet er at vi har kommet i skade for å skrive ”munnbind” i tolldeklarasjonen. Nå er KjellTech tilbudt 30 000,- i bitcoin for å selge containeren med innhold til en sjeik i Qatar. Hva gjør vi med pengene? Setter dem i indeksfond, kjøper mer bitcoin, eller betaler ned advokatgjeld?  

– Bitcoin er så 2018, så det vil jeg ikke anbefale. Veldig gammeldags. Men advokatgjelda bør absolutt betales ned, for den kan være ganske så høy. Og advokater er generelt flinke til å sende krav til inkasso.

Dilemma 2: 

En tidligere partner forsøker å underby KjellTech i en anbudskonkurranse for Innovasjon Norge. Prosjektet går ut på å utnytte droneteknologi for å tilby on-demand-toalettservice for turister. Vi har en løsning med en bra shit/cost-ratio når det er vindstille. Nå mistenker vi at vår ex har brukt statlige midler til å lage en ekstra fin presentasjon, som vi ikke kan konkurrere med. Vi vurderer dette: A) Ta opp lån i Bank Norwegian og investere pengene i en drittpakke levert av First House. B) Ta opp lån i Komplett Bank og bruke pengene på brus som pantes for å sikre toppgevinsten i pantelotteriet. C) Begge deler, men ta opp ekstra lån i Kraft Bank for å betale rentene på de to første, samtidig som vi slår oss selv konkurs, raider boet og går all-in i Tesla med den opprinnelige prosjektstøtten fra Innovasjon Norge.

– Her er jeg veldig svak for alternativ C, for da får forbrukslånsbankene smake sin egen medisin. Fra Luksus­fellen vet vi alt om hvor harde i klypa d­e er når vi prøver å forhandle. Så hvis KjellTech klarer å sette opp et system som tar innersvingen på disse aktørene, og i tillegg Innovasjon Norge, så er det imponerende. Djevelen på skulderen min liker det alternativet.

Vil du lese flere dilemmaer og råd fra Hallgeir – plukk med deg det siste nummeret av Lunch, eller klikk deg videre til et abonnement. Slår du til nå, så får du med et spesialdesignet forkle til grillsesongen.

ABONNER PÅ LUNCH